Εμπιστευτείτε τους εφήβους, εμπιστευτείτε τη ζωή!

Εμπιστευτείτε τους εφήβους, εμπιστευτείτε τη ζωή!

Εφηβεία… Η περίοδος της μετάβασης από την παιδική στην ώριμη ηλικία!!! Δύσκολη περίοδος, τόσο για τον έφηβο όσο και για το οικογενειακό, κι όχι μόνο, περιβάλλον του! Ποιος δε θυμάται, άλλωστε, την εφηβεία του; Νεύρα, άγχος και μια διάθεση για “κόντρα” με τους γονείς…Αναμφισβήτητα, μια άβολη κατάσταση για τους γονείς, αφού καλούνται να αντιμετωπίσουν κάτι που φαντάζει βουνό στα μάτια τους!

Για το λόγο αυτό, γράφτηκε και το βιβλίο “Εμπιστευτείτε τους εφήβους, εμπιστευτείτε τη ζωή”, από την, ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο, Αλεξάνδρα Καππάτου!Πραγματεύεται διάφορα θέματα, με τρόπο κατανοητό και λόγια απλά. Έτσι, ξεφυλλίζοντας το, θα βρει ό,τι αφορά στην εφηβεία, όπως το τατουάζ και το piercing, τη σεξουαλική αφύπνιση, την ομοφυλοφιλία, τη σεξουαλική κακοποίηση, το αλκοόλ, το κάπνισμα, τη σχολική άρνηση, τον εκφοβισμό και τη θυματοποίηση, αλλά και διάφορες αγχώδεις διαταραχές!

Στο συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκει κανείς, πληροφορίες για όλα τα θέματα, που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά και συμβουλές, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε δυσκολία, που εμφανίζεται κατά τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας!

Σίγουρα είναι βιβλίο, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη! Θα βοηθήσει όχι μόνο τους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, που έρχονται σε επαφή με εφήβους!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ!

Μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://www.akappatou.gr/ , όπου θα βρει χρήσιμες συμβουλές και ενδιαφέροντα άρθρα από την ψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου!

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.