DIY – Στολή Ινδιάνου από σακούλα!!

DIY – Στολή Ινδιάνου από σακούλα!!

Οι απόκριες μόλις ξεκίνησαν γεμάτες με ¨καρναβαλικές¨ εκδηλώσεις τόσο για εμάς, όσο και για τα παιδιά μας…. Κάθε χρόνο ψάχνουμε τι να ντυθούμε ή τι να ντύσουμε τα μικρά ….και πολλές φορές μια στολή δεν φτάνει…. για να λέμε και την αλήθεια, όσοι δουλεύουμε με παιδιά σπάμε τα κεφάλια μας να βρούμε μια κατασκευή που να τα ενθουσιάσει, έτσι και εμείς φέτος φτιάξαμε ινδιάνικη στολή από σακούλες απορριμάτων, εύκολη κατασκευή και πραγματικά οι μικροί μας ινδιάνοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι!! Εύκολη ιδέα και για κατασκευή στο σπίτι για να οργανώσετε τη δική σας ¨φυλή¨… Και φυσικά μπορείτε να ντυθείτε και εσείς…το ίδιο κάναμε και εμείς… οι απόκριες μας μεταμορφώνουν όλους σε παιδιά!!!

Υλικά Κατασκευής

  • Κάνσον χαρτόνι του μέτρου (εμείς επιλέξαμε σε καφέ)
  • Χρωματιστά χαρτιά ή κάνσον (βολεύει σε Α4 μέγεθος)
  • Σακούλες απορριμάτων
  • Ψαλίδι, συρραπτικό, χάρακα και μολύβι
  • Λευκή τέμπερα και πινέλο

Κόβουμε το κάνσον του μέτρου κατά μήκος σε λωρίδες πάχους 4εκ. ώστε να γίνουν το στεφάνι για το κεφάλι αλλά και η ζώνη της στολής μας. Στα χρωματιστά χαρτιά σχεδιάζουμε τα φτερά μας σε σχέδιο σταγόνας και έπειτα ψαλιδίζουμε με φορά από τη μύτη προς τα κάτω (για ευκολία διπλώνουμε το χαρτί στα τέσσερα και έτσι κόβουμε περισσότερα φτερά με τη μια). Προσαρμόζουμε τα φτερά στο καπέλο και τη ζώνη μας με συρραπτικό ή κόλλα και μετράμε το καπέλο στο κεφάλι του παιδιού ώστε να προσαρμόζεται τέλεια. Εμείς, διακοσμήσαμε τα καπέλα μας με λευκή τέμπερα σε tribal σχέδια, φυσικά μπορείτε να διακοσμήσετε με διάφορους τρόπους χάντρες, φτερά, ζωγραφική κλπ….

Για τη στολή διπλώσαμε τη σακούλα στη μέση και κόψαμε ένα ημικύκλιο στη μέση (για το λαιμό) και ένα στο πλάι (λίγο χαμηλότερα, για τα χεράκια), προσέξτε να κόψετε από εκεί που είναι ενωμένη η σακούλα και όχι από το ανοιχτό σημείο. Στολίσαμε με φτερά στο τέλος της σακούλας και προσαρμόσαμε τη ζώνη. Έτοιμη η Ινδιάνικη στολή μας!!!!

Για να δείτε και τη στολή φορεμένη….το μοντέλο η συνάδελφος από τον Παιδικό!!!! Μα πραγματικά πόσο της πάει η Ινδιάνα;;

Tips: Με τα μεγαλύτερα παιδιά φτιάξαμε και ινδιάνικα κολιέ με μακαρόνια, χάντρες και φτερά…..πολύ ωραία διαδικασία και δίνει μια πινελιά στη στολή σας!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα