Λαχταριστές κρέπες ή “οι κρέπες της καραντίνας”

Λαχταριστές κρέπες ή “οι κρέπες της καραντίνας”

Δε ξέρω για εσάς, αλλά εμείς, αυτές τις μέρες που είμαστε στο σπίτι, ξεδιπλώσαμε το ταλέντο μας στη μαγειρική! Λογικά, όταν τελειώσει όλο αυτό θα χρειαστούμε διαιτολόγο, αλλά δεν πειράζει! Χθες, λοιπόν, φτιάξαμε κρέπες και μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2,5 κούπες γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ή 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
  • 2 αυγά

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και το κονιάκ. Συνεχίζουμε το χτύπημα για αρκετή ώρα! Στη συνέχεια, βάζουμε και το αλεύρι κ ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά για να μη σβολιάσει… Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο ,για 30 λεπτά, για να “ξεκουραστεί”.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια κουτάλα, περίπου, από το μείγμα μας και αφήνουμε να ψηθεί. Γυρίζουμε πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα. Το φύλλο της κρέπας είναι έτοιμο όταν ροδίσει και από τις δύο πλευρές!

Μπορείτε να γεμίσετε τις κρέπες σας με μερέντα, μέλι, μαρμελάδα, κασέρι, κοτόπουλο, καλαμπόκι, πιπεριά, μανιτάρια… κ ό,τι άλλο βάλει ο νους σας!

Καλή όρεξη!!

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα