Λαχταριστά μικρά Κωκ

Λαχταριστά μικρά Κωκ

Όχι μην μπείτε σε πειρασμό αυτή τη βδομάδα που είναι και νηστεία αλλάτα κωκ είναι σίγουρα πολύ καλή ιδέα για επιδόρπιο το Πάσχα….. Εμείς εκτός από νόστιμα μικρά κωκάκια με την ίδια συνταγή κ 2 επιπλέον αυγά φτιάξαμε και μια τούρτα Κωκ!!!!

Υλικά για το παντεσπάνι

  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 αυγά απο τα οποία χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50
  • 50 γραμμάρια κορν φλάουρ

Εκτέλεση: Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, ρίχνουμε αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και με τη μαριζ τα ενώνουμε με τη μαρέγκα. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κάνουμε μικρές ροζέτες στη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ψηθούν τις ραντίζουμε με το σιρόπι, ζεστό παντεσπάνι με κρύο σιρόπι.

Υλικά για το σιρόπι

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει, ώστε να ραντίσουμε μετά τα κωκάκια μας.

Υλικά για κρέμα πατισερί

  • 300 γραμμάρια γάλα
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκους
  • 50 γραμμάρια κορν φλάουρ

Εκτέλεση: Για την κρέμα πατισερί, βάζουμε το γάλα και τη μισή ποσότητα ζάχαρης ώστε να λιώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη και 100 γραμμάρια απο την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα παίρνουμε λίγο από το γάλα και το ρίχνουμε σιγα σιγά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει πηχτό. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη. Χτυπάμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την ενώνουμε όταν η κρέμα κρυώσει.

Υλικά για το γλάσο

  • 150 γραμμάρια κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση: Για το γλασο κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος και μέσα ρίχνουμε τη βανίλια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις τελειώσουμε με τις παρασκευές μας, είμαστε έτοιμοι για το στήσιμο του γλυκού μας!!! Παίρνουμε δυο ροζέτες, βάζουμε την κρέμα πατισερί στη μέση και τις ενώνουμε. Βουτάμε το πάνω μέρος στο γλάσο σοκολάτας και…… έτοιμα για φάγωμα!!!!

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.