Χαμογελάστε…είναι η μέρα μας!

Χαμογελάστε…είναι η μέρα μας!

Ημέρα της γυναίκας σήμερα, λοιπόν… Η γιορτή της γυναίκας γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία ,κάθε χρόνο, και δεν είναι άλλη από τη σημερινή. Για την ιστορία, η γιορτή της γυναίκας ξεκίνησε να γιορτάζεται από την Αμερική και καθιερώθηκε προς τιμήν των εργατικών αγώνων που έδωσαν οι γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εργάτριες σε εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται το 1857 για τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, αλλά και τους χαμηλούς μισθούς. Ωστόσο, η γιορτή της γυναίκας καθιερώθηκε 50 χρόνια μετά, το 1909.

Το παραδέχομαι πως είμαστε παράξενα πλάσματα. Πολλές φορές γκρινιάζουμε χωρίς λόγο ή μας φταίει κάτι, που δεν είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε. Μπορούμε ταυτόχρονα να κάνουμε πολλά πράγματα… Να μαγειρεύουμε ενώ μιλάμε στο τηλέφωνο και φτιάχνουμε τη λίστα για τα ψώνια… Να καθαρίζουμε το σπίτι κάνοντας γλυκό… Να ετοιμάζουμε βαλίτσες για διακοπές και να πληρώνουμε τους λογαριασμούς του σπιτιού για να μη μείνει καμία εκκρεμότητα πριν φύγουμε… Να έχουμε νεύρα και να χαμογελάμε την ίδια στιγμή… Αυτές είμαστε!!!

Η σημερινή μέρα είναι απλά μια αφορμή για να γιορτάσει μια γυναίκα. Εργαζόμενη ή άνεργη… Μανούλα ή όχι… Παντρεμένη ή μόνη… Δε πρέπει να ξεχνάς ότι κάθε μέρα για σένα είναι μια γιορτή! Είναι ωφέλιμο να αφιερώνουμε λίγο χρόνο, κάθε μέρα, στον εαυτό μας…Να ακούσουμε το τραγούδι μας, να φτιάξουμε τα μαλλιά μας… Να πάμε μια βόλτα… Να φορέσουμε το αγαπημένο μας φόρεμα…Να ξαπλώσουμε στον καναπέ και απλά να κοιτάμε το ταβάνι, χωρίς να κάνουμε τίποτα! Καθημερινά… ένα μικρό δωράκι στον εαυτό μας.. Χωρίς να περιμένουμε από κάποιον άλλο να μας το δώσει…

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.