Αθλητισμός, 40 πρωταθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων … από Εκδόσεις Μίνωας

Αθλητισμός, 40 πρωταθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων … από Εκδόσεις Μίνωας

Ένα ιδανικό βιβλίο – εγκυκλοπαίδεια για όλους τους παθιασμένους με τον αθλητισμό κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Μας συστήνει 40 Ολυμπιονίκες από την πρώτη χρονιά αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι και σήμερα. Η σειρά ¨40¨ έχει ακόμη έναν τίτλο να μας προτείνει. Το βιβλίο ¨Αθλητισμός, 40 πρωταθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων¨ του Μπιγιού Ζαν – Μισέλ που απευθύνεται σε ηλικίες από 8 έως 99 ετών….

Παρέα με τις Εκδόσεις Μίνωας ανακαλύπτουμε τα πορτραίτα 40 Ολυμπιονικών. Οι ιστορίες και η ζωή των σπουδαίων πρωταθλητών! Τα μετάλλια, τα ρεκόρ, οι επιδόσεις και τα αθλητικά τους επιτεύγματα, που έχουν σημαδέψει την ιστορία του αθλητισμού και έχουν συγκινήσει όλη την ανθρωπότητα!

Από το 1896, χρονολογία αναβίωσης τον Ολυμπιακών Αγώνων έχουν αναδειχθεί χιλιάδες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Στο βιβλίο θα γνωρίσουμε αθλητές που άφησαν ιστορία με ένα και μόνο τους κατόρθωμα, όπως ο σπουδαίος Έλληνας Σπύρος Λούης… Έχετε ακούσει την έκφραση ¨έγινε Λούης¨; Η έκφραση αυτή, λοιπόν, βγήκε γιατί το 1896 ο Έλληνας αθλητής βγήκε πρώτος στο μαραθώνιο. Φυσικά, θα βρείτε και ονόματα γυναικών αθλητριών, όπως η Ολλανδή Φάνι Μπλάνκερς – Κοέν, η μοναδική γυναίκα που κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια σε μια και μόνο Ολυμπιάδα.

Κάθε βιογραφία συνοδεύεται από τις υπέροχες εικόνες του Γκονό και πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Προσωπικά, μου άρεσε ιδιαίτερα η παράγραφος ¨Και Μετά ¨ που δίνονται πληροφορίες για τη ζωή των αθλητών μετά την κατάκτηση των μεταλλιών.

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο από τις Εκδόσεις Μίνωας ΕΔΩ

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.