Το μικρό μου παζλ…

Το μικρό μου παζλ…

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ενασχόληση του ανθρώπου με την συναρμολόγηση ενός παζλ, έχει αρκετά οφέλη για τον εγκέφαλο του. Πιο συγκεκριμένα, η επίλυση των παζλ καλλιεργεί την συγκέντρωση, την αφοσίωση, την υπομονή, την παρατηρητικότητα, αλλά και τους λογικούς συνειρμούς.Πιο εύκολο είναι να αγοράσει κανείς ένα παζλ… Πιο δημιουργικό, όμως είναι να το φτιάξει ο ίδιος…

Αρχικά, σχεδιάζουμε σε μια κόλλα Α4, τα κομμάτια του παζλ, που επιθυμούμε. Μπορεί να είναι τετράγωνα, σε σχήμα ρόμβου ή τα κλασσικά κομμάτια. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψάξουμε στο ίντερνετ πατρόν για παζλ και να το εκτυπώσουμε.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε την κόλλα Α4 στον εκτυπωτή και πάνω της εκτυπώνουμε την εικόνα, που έχουμε διαλέξει. Για μεγαλύτερη αντοχή, μπορούμε να πλαστικοποιήσουμε την εκτυπωμένη σελίδα. Έπειτα, κόβουμε τα κομμάτια του παζλ προσεκτικά… Κ έτοιμο!!

Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω παζλ!! Το κίνητρο, όμως, για να φτιάξω το δικό μου, δόθηκε στη βάφτιση του μικρού Δημήτρη, του ανιψιού μου… Για να τα μοιράσουμε στους μικρούς του φίλους…Επέλεξα ως εικόνα το αερόστατο, αφού ήταν και το θέμα της βάφτισης του.

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.