Φυτεύω το δικό μου Αβοκάντο

Φυτεύω το δικό μου Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και γευστικό φρούτο. Αποτελεί βασικό συστατικό για μια θρεπτική διατροφή. Δοκιμάστε να καλλιεργήσετε ένα δέντρο αβοκάντο στο σπίτι σας. Είναι πάρα πολύ εύκολο. Δείτε πώς μπορείτε κι εσείς να αποκτήσετε ένα δέντρο αβοκάντο ξεκινώντας από έναν σπόρο. Παρακάτω περιγράφεται τι πρέπει να κάνετε:

Παίρνουμε ένα λίγό πιο ώριμο αβοκάντο. Το ανοίγουμε στη μέση και εύκολα βγαίνει το κουκούτσι .

Χαράζουμε το κουκούτσι σε τρία σημεία, βάζουμε οδοντογλυφίδες ή ξυλάκια από σουβλάκι για να σταθεί στο γυάλινο βάζο ώστε να μην βυθιστεί ολόκληρο στο νερό.

Γεμίζουμε το βάζο με νερό. Τοποθετούμε το κουκούτσι έτσι ώστε η μύτη του να είναι έξω από το νερό. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούμε να το φυτέψουμε κατευθείαν στο χώμα , αφήνοντας, όμως, και πάλι τη μυτούλα του κουκουτσιού έξω. Στο νερό, βέβαια, είναι μια καλή ευκαιρία για παρατηρήσουμε με τα παιδιά την ανάπτυξη του. Καλό είναι να τα τοποθετήσετε δίπλα σε ένα φωτεινό παράθυρο.

Μετά από δυο τρεις εβδομάδες θα αρχίσει να ξεπροβάλει το φυτό. Μπορούμε πλέον να το βάλουμε σε χώμα. Το ποτίζουμε δυο φορές την εβδομάδα .

Τα αβοκάντο αναπαράγονται με τις μέλισσες. Παρόλο που το κάθε φυτό παράγει και αρσενικά και θηλυκά λουλούδια, αυτά δεν είναι ενεργά (ανθισμένα) ταυτόχρονα, οπότε για να καρπίσουν καλό είναι να υπάρχουν πολλά φυτά στον ίδιο χώρο, ώστε οι μέλισσες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανακατέψουν την γύρη και να τα γονιμοποιήσουν. Σε 3 με 4 χρόνια συνήθως παράγουν καρπό.

Καρπό μπορεί να μην πάρουμε αλλά είναι σίγουρα ένα όμορφο φυτό εξωτερικού χώρου και σίγουρα το παιδί θα χαρεί την όλη διαδικασία.

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.