1 επιπλέον χρωμόσωμα…

1 επιπλέον χρωμόσωμα…

Ένα, μόνο, επιπλέον χρωμόσωμα κάνει μερικούς ανθρώπους “διαφορετικούς”… διαφορετικούς στην εξωτερική εμφάνιση… Στην ψυχή, ίσως, καλύτερους…

Σήμερα, 21 Μαρτίου, είναι η παγκόσμια ημέρα του συνδρόμου down. Τα άτομα με σύνδρομο έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως μικρό ανάστημα και πλατύ και επίπεδο πρόσωπο. Τα μάτια τους είναι λοξά και το πηγούνι μικρό. Έχουν μικρό στόμα και για το λόγο αυτό, μερικές φορές, η γλώσσα τους προεξέχει. Ο δείκτης νοημοσύνης τους είναι χαμηλότερος του μέσου όρου. Βέβαια, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα ανθρώπων με αυτό το σύνδρομο, τα οποία, πραγματικά, έχουν διαπρέψει.

Μελέτες που έχουν διεξαχθεί, κατέληξαν στο ότι η ηλικία της μητέρας, ίσως, οφείλεται στην εμφάνιση του συνδρόμου. Με άλλα λόγια, μια γυναίκα άνω των 35 έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννήσει παιδί με σύνδρομο down. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, φυσικά, και δεν είναι δεδομένο.

Οι άνθρωποι με σύνδρομο down, κατά τη γνώμη μου, είναι ιδιαίτερα αγαπητοί…χαμογελαστοί και σου δίνουν απλόχερα όλη τους την αγάπη… χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Είναι σαν μικρά αγγελούδια…

Αγαπημένη μου ταινία σχετική με το συγκεκριμένο σύνδρομο δεν είναι άλλη από το “Σκοτεινό μυστικό”.. Εξαιρετική… Αγγίζει και τον πιο σκληρό άνθρωπο… Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να τη δείτε!!

Σκοτεινό μυστικό (The Memory’s Keeper’s Daughter) (2008)

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.