25η Μαρτίου – Διπλή γιορτή ξημερώνει….

25η Μαρτίου – Διπλή γιορτή ξημερώνει….

Ξημερώνει 25η Μαρτίου, διπλή γιορτή για όλους τους Έλληνες. Είναι μια ημέρα όπου έχουμε ταυτόχρονα Θρησκευτική και Εθνική εορτή, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά της Οθωμανικής κυριαρχίας το 1821.

Συνηθίζουμε να γιορτάζουμε την ημέρα αυτή με εκκλησιασμό (για να λέω την αλήθεια δεν το τηρώ προσωπικά) και έπειτα στην παρέλαση της πόλης μας. Εννοείται, καθώς είναι αργία, ακολουθεί βόλτα για καφεδάκι και τον καθιερωμένο μπακαλιάρο!!!

Την 25η Μαρτίου, όπως και σε όλες τις Εθνικές μας επετείους, στο πατρικό μου και σε πολλά σπίτια ακόμη (σίγουρα πολύ λιγότερα απ’ότι πριν μερικά χρονιά) συνηθίζουμε να τοποθετούμε σε περίοπτη θέση την Ελληνική σημαία. Κάτι που δεν γνώριζα, αν και το είχα ακούσει στην τηλεόραση, είναι ότι υπάρχει νόμος (συγκεκριμένα ο νόμος 851/1978) όπου επιτρέπει την έπαρση σημαίας στο μπαλκόνι μας μόνο κατά τις Εθνικές εορτές και Επετείους και όχι κατά το υπόλοιπο διάστημα, χωρίς όμως να το ξεκαθαρίζει απόλυτα (λίγο διφορούμενος, θα έλεγα…).

Όπως και να έχει, τέτοιες μέρες, η Ελληνική σημαία, το ιερό σύμβολο της πατρίδας μας, έχει την τιμητική της…..

Εσείς έχετε ή θα βάζατε τη σημαία της πατρίδας σας στο μπαλκόνι σας;

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.