Μάνα…μητέρα…μανούλα…μαμά!

Μάνα…μητέρα…μανούλα…μαμά!

Μαμά! Μια τόσο μικρή λεξούλα με τεράστιο νόημα… Στο άκουσμα της άλλος συγκινείται και νευριάζει και άλλος μελαγχολεί ή χαμογελάει ! Μανούλες…αυτά τα υπέροχα πλάσματα που μοιάζουν με πολυμηχάνημα… Σκουπίζουν και ταυτόχρονα σου φτιάχνουν το αγαπημένο σου γλυκό… Σε μαλώνουν και ταυτόχρονα στεναχωριούνται… Σε αφήνουν να κάνεις λάθη για να μάθεις… Που είναι πάντα δίπλα σου κι ας είναι μακρυά σου!

Τις δικές μας τις μανούλες τις αγαπάμε λιγάκι παραπάνω! Τρεις ξεχωριστές γυναίκες, που η καθεμία έχει γράψει, και γράφει ακόμη, τη δική της ιστορία… που έχει δώσει τη δική της μάχη και βγήκε νικήτρια! Στάθηκαν δίπλα μας σαν πατέρας και μάνα… κ ολόκληρη οικογένεια, μη σας πω! Αντιμετώπισαν δυσκολίες! Καθεμία κάτι διαφορετικό… Αρρώστιες…χειρουργεία…διαζύγια…το θάνατο… Δε ξέρω τι είναι χειρότερο απ’ όλα! Έπεσαν 1000 φορές και σηκώθηκαν 1001 για να είναι εκεί, κάθε στιγμή που της είχαμε ανάγκη!

Έκρυψαν τον πόνο τους και κάθε δυσκολία για να μας προστατεύσουν και να μη μας στεναχωρήσουν. Μηδένισαν τις αποστάσεις, έκαναν 5 δουλειές για να μας σπουδάσουν…( και τελικά την ορκωμοσία μας την είδαν σε dvd γιατί έκλαιγαν εκείνη την ημέρα) να μας κάνουν αυτό που είμαστε σήμερα! Τρεις διαφορετικές γυναίκες με κοινό στόχο.. Να μη μας λείψει τίποτα! Και τα κατάφεραν…

Μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώθουμε!!! Κι οι τρεις… Ακόμη κι αν σας μαλώνουμε… ακόμη κι αν μας νευριάζετε γιατί κλαίτε με το παραμικρό… Ή κάνετε του κεφαλιού σας με τα εγγόνια σας…Ακόμη κι αν γκρινιάζουμε… είμαστε περήφανες για εσάς …!!! Κι επειδή σίγουρα συγκινηθήκατε, ήδη.. Σας λέμε κι ένα τελευταίο για να σας “αποτελειώσουμε”… Αυτό το άρθρο γράφτηκε για εσάς , και για άλλες τόσες μανούλες… Για να σας ευχαριστήσουμε για όλα αυτά που μας έχετε δώσει μέχρι τώρα και για όλα όσα θα μας δώσετε.. και ξέρουμε πως είναι πολλά ακόμη!

Σας ευχαριστούμε μαμά Λίνα, Γιώτα και Χρυσάνθη!!!

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα