Τα φιλαράκια και τα συναισθήματα!

Τα φιλαράκια και τα συναισθήματα!

Ψάχνοντας παραμύθια για το μικρό νεογέννητο ανιψάκι της Βάσως, ανακαλύψαμε ” Τα φιλαράκια και τα συναισθήματα” Των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Πρόκειται για κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αφού μέσα σε ένα χάρτινο βαλιτσάκι, υπάρχουν 4 διαφορετικά παραμύθια, που το καθένα περιγράφει κι ένα διαφορετικό συναίσθημα!

“Το προβατάκι είναι φοβισμένο”

Ένα προβατάκι πηγαίνει για ύπνο, αλλά φοβάται το σκοτάδι… Όπως, άλλωστε, και τα περισσότερα παιδιά! Πώς, όμως, καταφέρνει να ξεπεράσει αυτό το φόβο του;

Ο Αλιγάτορας είναι θυμωμένος”

Τι γίνεται όταν ο Αλιγάτορας και το Αρκουδάκι αποφασίζουν να ζωγραφίσουν μαζί, αλλά θέλουν κι οι δύο την κίτρινη μπογιά; Μάλλον ο Αλιγάτορα θυμώνει και στεναχωρεί το Αρκουδάκι. Πώς, όμως, θα διορθώσει το λάθος του;

“Η Ιπποποταμίνα είναι χαρούμενη”

Όταν η Ιπποποταμίνα είναι λυπημένη, το Σκυλάκι αποφασίζει να τη βοηθήσει για να είναι ξανά χαρούμενη. Έτσι, της προτείνει να σκεφτεί πράγματα, που την κάνουν χαρούμενη… Μεταξύ μας, αυτό το παραμύθι με έκανε και μένα χαρούμενη γιατί σκέφτηκα κι γω ,σα μικρό παιδί, πράγματα που μου αρέσει να κάνω!!

“Το Σκιουράκι είναι λυπημένο”

Το μικρό Σκιουράκι χάνει το αγαπημένο του παιχνίδι, τον Τέντι και είναι πολύ λυπημένο. Με τη βοήθεια των φίλων του, όμως, τα καταφέρνει και βρίσκει το αρκουδάκι του και τώρα χαμογελά ξανά!

Εκτός από τα 4 αυτά παραμύθια, στο μικρό, κόκκινο βαλιτσάκι υπάρχουν πολύχρωμα αυτοκόλλητα κι ένα διάγραμμα προόδου με έναν μαρκαδόρο! Όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας και γονείς. Βέβαια, διαβάζοντας τα και χρησιμοποιώντας τον πίνακα πρόδοου, πιστεύω πως θα είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα σε παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού!!!

πίνακας προόδου
αυτοκόλλητα

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.