Ρυζογαλάκι….. απλό και παραδοσιακό

Ρυζογαλάκι….. απλό και παραδοσιακό

Τι κάνεις, λοιπόν, αν από λάθος συνεννόηση καταλήξεις με 4 λίτρα γάλα στο ψυγείο σου;;;; Μα τι καλύτερο τώρα που έχει αρχίσει το κρύο από ρυζόγαλο και με μπόλικη κανέλα να μοσχομυρίσει το σπίτι…….

Τα υλικά νομίζω πως ο καθένας τα έχει σπίτι του:

  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα ζάχαρη (εμείς βάλαμε λιγότερο και το κάναμε λίγο άγλυκο)
  • Κάστερ Πάουντερ
  • Κανέλα (κατά προτίμηση Κεϊλάνης)

Βράζουμε το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Μόλις το ρύζι βράσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα. Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ με λίγο κρύο γάλα και σιγά σιγά το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύωντας συνεχώς. Μόλις πήξει βάζουμε το ρυζόγαλο μας στα μπολάκια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα…. Σερβίρεται ζεστό αλλά προσωπικά το προτιμώ μόλις κρυώσει!!!

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.